Bayswater Townhouse

This Grade II Listed terrace house in London was used as a library for decades following the Second World War, and our project was to reinstate it as a family home. We achieved a complex listed building consent involving extensive remedial works to the rear, the replacement of the existing lift shaft, and a new rear terrace.

The project has required careful mending of the fabric of the fragile building, as well as sensitive restoration, alongside contemporary insertions, which are articulated differently. The replacement of a modern roof allowed the children’s space to be spatially adventurous.

The emphasis is on elegance, privacy and clean planning, to allow a fluidity of movement through the large spaces of the house.

Joinery: William Garvey

Photography: Richard Bryant